2010-05-03

Måndag: lite kulturdebatt kanske?


Är det bara jag som finner det djupt ironiskt att gulfkusten i USA nu riskerar att dränkas i olja? Att det finns ett uns av poetisk rättvisa? Att det oljehungriga USA nu riskerar att sätta råoljan i halsen?

Samtidigt är det så oerhört tragiskt att den kultur som finns i södra USA som är värd att bevara (jazzen, maten, det franska arvet) nu får ännu ett knivhugg.

*

Provkörde sonens gamla vrålåk i helgen inför leveransen i juni. Kändes retro.

*

Dagens soundtrack.

*

Jag tycker att den nya versionen av Spotify är ett rejält lyft. Den sociala dimensionen är fantastisk. Att se sina vänners spellistor är väldigt inspirerande. Och ibland skrämmande...

*

Att rensa rabatter och grönsaksland från vintern är meditativt och rogivande.

*

Arbetsvägraren Maria Schottenius intervjuar Lena Endre i söndagens DN. Båda var tongivande debattörer efter Ekots avslöjande om sexuella trakasserier inom svensk teater. Bådas attityd verkar vara att man som kvinna faktiskt får tåla lite tafsande. Dom hävdar att det bara är ett litet problem. Som jag har förstått Ekots, statistiskt förvisso lite klena, undersökning så rör det sig om cirka 500 personer som upplevt sig trakasserade och kränkta.

I vilken annan yrkesgrupp skulle det vara okej?

Jag tycker att både Endre och Schottenius kränker dem som faktiskt har drabbats.

*

Appropå sextrakasserier och stenåldersbeteende. Har äntligen börjat titta på första säsongen av Mad Men. Det har liksom inte blivit av förrän nu. Får säkert anledning att återkomma till det senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar