2012-05-14

Det finns inga genvägar

Mitt i det största teknikskiftet inom musiklyssning sedan vaxrullen uppfanns har jag endast ett enda önskemål just nu. 

En sådan här som ni ser ovan.

För jag tror på musiken som en fysisk produkt. I dessa dagar då all musik strömmar ut ur varenda kroppsöppning i samhället så tror jag på skivan. Eller snarare objektet och ritualen. Att ta sig tiden att välja skivan, montera den på en spelare och lyssna. Du investerar tid och tanke i din lyssning vilket gör att lyssnande får större värde.

Jag är så sugen på att börja köpa vinylskivor igen av den anledningen. Musiklyssnande har blivit slentrian. Jag älskar det faktum att alla musik är tillgänglig men jag saknar de där stunderna då jag verkligen tog mig tid och satt ner i en fotölj med ett par hörlurar och skivomslaget i handen och verkligen lät musiken ta tag i mig. Det är dags att återta musiken. Det är verkligen dags!

Sen tänker jag bli så här:

2 kommentarer:

  1. Är det en Technics 1200?

    Min nuvarande skivspelare duger gott och väl just nu men min nästa investering i det området kommer att vara en ny skivspelare. Även om man kan få en Technics 1200 för ca 3500 så kommer jag nog att satsa på en Audio Technica AT-LP120. Till den skulle jag köpa en AT-95E pickup.

    SvaraRadera
  2. Mmm ja det kanske är en 1200...? Vet inte riktigt. Den var mest en illustration och inspiration... Men ditt resonemang låter rimligt. Jag har saknat min vinylspelare. Fattar inte att jag inte köpte en ny direkt när jag pensionerade den gamla som havererarde/dog åldersdöden.

    SvaraRadera